Časté otázky

1. Jak vznikají ilustrace, které se pak objevují na plecháčku, keramickém hrnku nebo termosce? 
Vezmeme si papír, gumu, pravítko, technický fix, občas pár barevných fixek a jedeme. Čárky a tečky pěkně jedna za druhou. A pěkně postaru. Gumujeme a rozčilujeme se nad každou nechtěnou šmouhou. Vrátit o krok zpět se totiž nejde. Pak ilustrace naskenujeme, ve Photoshopu upravíme na potřebnou velikost a do tiskové kvality, pošleme do tiskárny, tiskárna vytiskne,... (pokračování v otázce č. 3)

2. Odkud berete nádobí? Jak to, že jde potisknout?
Nerezové hrnky, plecháčky, keramické a další hrnky odebíráme od českého dovozce, který zase odebírá toto speciálně upravené nádobí od výrobce v Číně. Nikdy jsme se netajili tím, že to tak máme. K tomu, co děláme a jakými produkty se můžeme z čistým svědomím a potěšením chlubit, hrnky se speciální vrstvou pro sublimační tisk prostě potřebujeme. A zatím jsme nenašli vhodnou náhradu z EU.

3. Kde máte dílnu, a jak probíhá ten slavný ruční tisk?
...my obrázky nastříháme, nalepíme, dáme do tepelného lisu, počkáme na to, až se obrázek do plecháčku zapeče, pak vyndáme, zkontrolujeme a po vychladnutí vám ho balíme, abyste se ze svého nového plecháčku mohli radovat co možná nejdříve. Dílnu máme doma v provizorním ateliéru. Po práci sbíráme hromady bronzové lepenky, kterou obrázky na plecháček přilepujeme a vysátý sublimační papír.

4. Proč vám odeslání objednávky může trvat až 5 dní? 
Protože nemáme na skladě desítky, ani stovky hotových hrnků. Každý plecháček nebo keramický hrnek vyrábíme potom, co přijmeme vaši objednávku. Chceme, abyste měli čerstvý produkt, aby plechový hrnek neměl žádné vady, aby opravdu prošel našima rukama. Některé z vás tak vystrašila a ještě může vystrašit hláška, že objednávky odesíláme do 5 dnů od přijetí. Někdy to stihneme do druhého dne, někdy prostě nejsou hvězdy nakloněny a vyrobit plecháček s potiskem nejde hned. I my máme ale vždycky radost, když jde všechno jako po másle.

5. Jaký typ dopravy je nejspolehlivější?
Osobní odběr. Ne vážně. Osobní odběr je fajn, když máte Lysou nad Labem coby kamenem dohodil. Nejvíce objednávek přichází s požadavkem na dopravu Zásilkovnou. Prim hraje zaslání na výdejní místo, na druhém místě je doručení na adresu. Třetí místo je Balík na poštu. V období před Vánoci rušíme doručení na adresu, neboť to pak přináší nemilé komplikace a zpoždění. Výdejní místa a pošty ve vašem okolí jsou sázka na jistotu.

6. Je možné se na hrnečky někam přijít podívat?
Neradi se opakujeme, ale skoro všechny naše produkty, od keramických hrnků až po plecháčky, najdete v Lysé nad Labem. Jsou tam navíc i dekorace a pokojové rostliny. Však se taky jmenujeme Dárky a Pokojovky a můžete nás sledovat na facebooku hýr. Jo a taky na venkovních trzích. Na to je nejlepší sledovat ten facebook, tam je to nejaktuálnější.

7. Co když chci plecháček s potiskem, který je ale jen na keramickém hrnku?
Za zeptání nic nedáte. Spostu motivů dokážeme přenést z plecháčku na keramiku a naopak. Takže se nebojte zeptat. A když to nejde hned, sny a přání se v životě postupně plní. 

8. Máte nějaké množstevní slevy?
Máme. A mohli bychom je vidět? Můžete. Napište nám e-mail s představou a my se vám ozveme. Fakticky.