Jak vzniká plecháček s potiskem?

5. 6. 2020

Na počátku byla kresba. Na počátku plecháčku, pohlednice, blahopřání, plakátu, placky a dalších radostí je vždycky obyčejná tužka, papír, guma, technická pera a fixy, naše fantazie, múzy, ticho a klid.
Často to jsou dlouhé hodiny přesných tahů, miniaturních teček, křečí v prstech a úsměvů na rtech. Někdy to jsou i dny, když nám do toho zrovna něco přijde. A ve výjimečných případech i měsíce, během nichž vymýšlíme nové motivy a velké plány.

Pak přijde na řadu starý dobrý scanner. S ním i rozhodování, na co se právě dokončený, ručně kreslený obrázek bude hodit. Bude to dobře vypadat na plecháčku? Vejde se to na placku? Budou vidět všechny naše titěrné detaily?
Následují nezbytné grafické úpravy, jako je vyčištění všech obtisků, otisků a šmouh a příprava tiskových dat pro profesionály, kteří nám pohlednice, přání a plakáty tisknou.

Vaším a naším nejoblíbenějším produktem jsou a budou plechové hrnky s potiskem. Každý plecháček vám potiskujeme ručně v teple domova. Každý plechový hrnek s potiskem nám projde pod rukama několikrát. Jen si to představte. Vytisknout, vystřihnout, nalepit rovně a přesně, zapnout tepelný lis, vložit jeden smaltovaný hrnek, během čtyř minut připravit další kus, vrátit se k hotovému, počkat až vychladne, zkontrolovat, usmát se, pokochat, zabalit do krabičky.

A tohle děláme pokaždé, když nám od vás přijde objednávka nebo když chystáme zásoby na prodej pod širým nebem. Protože chceme, aby každý vámi vysněný a zakoupený plecháček prošel stejně kvalitním, přesným a láskyplným procesem.

Kdyby vás cokoliv dalšího zajímalo, ptejte se.

plechacek-geomedved