Sezóna plecháčků začíná

Plecháčky jsou v našem sortimentu téměř od samého začátku. Hrnky na kávu, čaj, polévku nebo svařák jsou neodmyslitelnou součástí našeho každodenního života. A není jich nikdy dost. Odolnost, praktičnost a nostalgický design z plecháčku prostě dělají skvělou volbu pro různé příležitosti.

Plecháček má dlouhou historii, která sahá až do 19. století. Původně byly plechové hrnky vyrobeny z cínu a sloužily jako levná alternativa k porcelánovým nebo keramickým hrnkům. Jejich jednoduchý a robustní design z nich udělal oblíbený nástroj pro cestovatele, vojáky a táborníky. Když jsme minulý týden byli v kině Mat na Pokladu na stříbrné jezeře, tak to byla zatím poslední filmová scéna, kde jsme plecháčky viděly v záběru v "hlavní roli". Záporák Cornel z něho upíjel alkohol. A pak mu došel. A poslal poskoka pro další bečku. A pak byla tma, protože Vinnetou....ale to jsme odbočili od tématu.

Proč máme plecháčky tak rádi ?

  1. Odolnost: Plecháčky jsou vyrobeny z odolného materiálu, který snese pády a nárazy (z naší zkušenosti víme, že pád na beton, kostky a chodníky smalt nepřežije, odloupne se).

  2. Nostalgický design, navíc s naší ilustrací: Plecháčky mají jedinečný a nostalgický vzhled, který přináší do každodenního používání trochu vintage stylu. Mnoho lidí, včetně nás, si plecháček spojuje s dětstvím nebo vzpomínkami na tábory a kempování. Viz zmínka o Vinnetouovi.

  3. Lehkost: Plecháčky jsou lehké a snadno se přenášejí. To je zvláště výhodné pro ty, kteří cestují nebo si chtějí hrnek vzít do kanceláře. V praktičnosti a lehkosti plecháčku konkuruje nerezový hrnek.

  4. Možnost využití: Plecháčky nejsou určeny pouze pro pití nápojů. Díky svému robustnímu provedení a odolnosti se mohou stát skvělým nástrojem při vaření na táboře, nebo dokonce sloužit jako kuchyňská nádoba. Plecháček s naším potiskem ale nesmí na otevřený oheň. Naše ilustrace by na něm nemusely vydržet, a to by byla škoda.

  5. Snadná údržba: Plecháčky jsou snadno čistitelné a odolné proti skvrnám. Stačí je opláchnout vodou a poté otřít suchým hadříkem. Pokud z něho často pijete kafe nebo čaj, pak je okamžité umytí výhodou - neudělají se vám v něm tmavé mapy.